Goed brandbare geurkaars in keramieken pot

Goede brandbare kaarsen ontwikkelen!

Wist ik veel toen ik eraan dacht om van mijn potjes kaarsen te gaan maken dat dit niet zo een makkelijk klus was. In eerste instantie wilde ik starten met houten lonten, ik bracht er na veel testen zo op de markt, maar bleek dat deze niet allemaal even goed brandden. Regelmatig kwam er eens eentje terug en daar had ik een bloedhekel aan want ik wilde een degelijk product, een kaars waar ik op kon vertrouwen, die mooi uitbrandde. Dus ik ging verder op zoek, bestelde andere types houten lonten en allerlei soorten plantaardige wassen uit Engeland, soyawas, cocoswas. Testen, testen,testen en uiteindelijk heb ik me professioneel laten begeleiden en maak ik nu mijn eigen blend en bestel ik alles uit België, waar zowel paraffine als plantaardige was gemengd zijn en dit samen met verschillende diktes van lonten afhankelijk van de groottes van mijn potjes. 

Opgeven stond niet in mijn woordenboek, dus ik ben heel blij dat ik deze zoektocht heb verdergezet om te komen tot de kaars die zowel goed ruikt als een mooie uitbranding heeft.

Als de kaars uitgebrand is kan je je potje gewoon met heet water en wat zeep uitwassen en kan je het hergebruiken.

De potjes mogen ook altijd, indien dit mogelijk is, binnengebracht worden voor een hervulling.

Het is een boeiend onderwerp geworden voor mij, en ik amuseer mij enorm om steeds weer nieuwe kaarsen te ontwikkelen.

 

Terug naar blog