Over mezelf als pottenbakker, creatief van klei tot keramiek.

Weet je wat me altijd is bijgebleven? Die keer in de lagere school toen ik een bol klei in mijn handen kreeg. Een vroege herinnering waaraan ik terugdacht toen ik in 2018 voor de eerste keer achter een draaitafel zat. De keramiek voelde als liefde op het eerste gezicht, het leek wel mijn ontbrekend puzzelstukje… Na die eerste les bestelde ik meteen mijn eigen draaischijf en kort daarna volgde een oven. Vaak stond ik om 5 uur op om voor het werk nog even te kunnen draaien, het zat dag en nacht in mijn hoofd. Alsmaar vaker kreeg ik van vrienden en familie, zelfs van een restaurant en een kledingzaak de vraag om iets in keramiek te creëren. Wat startte als een hobby werd zo al gauw een passie die onlangs vorm kreeg onder de naam Kameleonfactory.

Een kameleon is uniek omdat hij over het vermogen beschikt om van kleur te veranderen naargelang de omstandigheden. Met glazuren is dat net zo: afhankelijk van de kleisoort die je gebruikt en de baktemperaturen die je volgt zijn er eindeloos veel variaties mogelijk. De kameleon zag je al eerder terugkeren in de naam van mijn vennootschap als freelance apotheker, omdat ik het ook daar belangrijk vind om me aan te passen aan ieders specifieke manier van werken. In 2022 ontving ik trots het handmade in Belgium label.

Ik ben Ine, mama van twee tienerzonen en apotheker met een hart voor keramiek. Ik sta aan het begin van een nieuw verhaal dat gaandeweg, langzaam vorm zal krijgen, zolang de passie maar blijft bestaan. Neem gerust contact op voor meer info over de keramiek